onsdag 14 januari 2009

Leka tre?!

Är lite fundersam över hur Maja har det på dagis... Maja är inte den som klagar, det är knappt hon berättar nåt. Säger aldrig nåt illa om nån etc. Nu har vi dock märkt att hon inte alltid får vara med och bestämma i leken med tjejerna hon umgås med mest. Hon får liksom vara det som blir över í rollekar. Om man frågar (om mot förmodan får svar) så säger hon att det beror på att hon är yngst... Är alla tjejer lika?! Det är verkligen ett vanligt fenomen att tjejer inte kan leka mer än två...

Frågar man hur det är att leka med killarna så är det så bra, där får hon vara med och bestämma på samma sätt som alla andra. Vissa av tjejerna som hon inte leker med så ofta, där får hon vara med på ett annat sätt, men de är ju inte lika intressanta som hennes kompisar.
Hon tycker ju så mycket om sina kompisar och vill ju så gärna leka med dem. Jag säger att hon ska gå till de andra och leka om hon inte får vara med eller iallafall prata med tjejerna och fröken om hon inte får vara med.

Min lilla tös. Hon är inte guds bästa barn, det säger jag inte. Hon har sina egenheter hon med. Men hon är iallafall en av få tjejer (stora som små) som inte skvallrar, låter alla vara med och behandlar alla på samma vis. Det är inte lätt att vara liten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är likadant på Emmas dagis, det funkar inte riktigt att leka tre tjejer där. Vi försöker att peppa henne att leka med någon annnan eller prata med fröken om det blir något bråk.