lördag 6 december 2008

Helg

I går hade jag en härlig hemmadag med barnen, vi gjorde inte så många knop vilket var så skönt. Vi var till BVC för 5 års kontrollen, men det var allt. Är grymt inmponerad över Maja när hon fick vaccinationen! Inte ett pip! Stora tjejen!

Kvällen spenderades hemma hos Johan och Caroline tillsammans med ett annat par. Jättegod mat och trevligt sällskap! Tanken var att lillskruttan skulle sova över hos deras dotter, och det var packat och klart. Maja bytte om till pyjamas, men sedan hände något. Jätteledsen och trött ville hon ingenting. Hon och W tampades om vem som skulle få sova i sängen, att lampan skulle vara släckt eller tänd etc etc. Maja är just nu inne i en "räddis" period och tycker att det mesta är läskigt. När hon inte fick medhåll från W så bestämde hon sig att hon skulle gå hem med oss! Jag tror att W blev lite paff och hade nog inte trott att Maja skulle göra så. Så det sista W sa var: "Det är sova över nu - eller aldrig!" ;-) Ultimatum till kompisen! Maja stod ändå på sig och sa att hon ville hem...
Det är inte lätt att vara liten. Maja och W är de bästa vänner i vanliga fall, men de har en tendens att båda vilja bestämma och den som är gäst säger alltid "gästerna får välja först" och den som är hemma hos sig säger att "jag bestämmer över mina saker"... Så att komma överens är inte alltid så lätt. Tur att de glömmer snabbt och vill leka snart igen.
Jättesvårt som mamma att inte ingripa för mycket. Man vill ju hjälpa, men i och med det inte stjälpa... Jag försöker så långt det går respektera Majas vilja och hon får lära sig att det finns konsekvenser till allt handlande. Bra och dåliga.

I dag har vi lämnat barnen till mormor och morfar och haft en egen dag på stan. Har shoppat lite julklappar och varit ute och ätit. Mycket mysigt. Snart ska vi svira om och piffa till oss lite. Dax för årets happening i och med Sandra och Kristers julfest! Vi har inhandlat julklappar till bytet som är varje år, det är alltid lika spännande att se vad årets tomte ska hitta på för hyss. Det har varit tombola hängande i skärpet och där det som snurrat på hjulet har varit tomtens höftrörelser... Mycket spännande... ;-)

Trevlig kväll kära vänner!

Inga kommentarer: