måndag 7 januari 2008

Vardag igen...

efter två veckors bortavarande från hemmet med diverse olika roliga aktiviteter så känns det nu sååå skönt att vara hemma. Konstigt kanske med tanke på allt roligt vi gjort, men som man alltid säger borta bra men hemma bäst. Det är skönt att bara lunka på i sin egen takt här hemma.

Vår vecka i Mölle/ på Tjörn var bra. Det var härligt att få träffa kusinen med familj igen, och det var även en väldigt ledsam upplevelse. Ledsamt att se levnadsglada kusinen så sjuk - men samtidigt så duktig (tycker inte om ordet men det känns som att det stämmer) och tapper och så oerhört levnadsglad i allt det sjuka. Åh härliga du, måtte du klara det här. I övrigt så var julen lugn och stillsam, inga större utsvävningar, ett GI-julbord hos svärpäronen, en midnattsmässa av sämsta klass och inte så mycket julpynt i det första lägret... ;-) I det andra lägret pyntat i massor och ett härligt julbord och... Dock har vi sagt oss själva att inför nästa jul då blir det jul här hemma och då ska vi fira ordentligt med allt som hör till... på vårt vis. Den som vill får komma hit och fira med oss.

I Idre hade vi det fantastiskt bra - kallt, mycket snö, skidskola där det lärdes ut att åka glasskon och åka lift (gohjärtat var tapper i kylan...), Scrabble i massor, god mat både hemmavid och på restaurang. Var lite fundersam innan, tänkte på hur det skulle gå att bo 11 pers i en o samma stuga... Men det gick bra, över förväntan.
Nyårsafton var mysig med skidåkning på dagen, nyårsbuffet kl 17 i värdshuset, Scrabble (vad annars?), en liiiiten tur till nattklubben innan 12 slaget då vi stod i backen och tittade på fackelåkning och drack pommac! Härligt!

Maja blev så glad när hon kom hem, att se sitt rum och alla sina fina saker gjorde henne överlycklig. Även Joel blev glad och kröp omkring på upptäcktsfärd. Att vi sedan var tvungna att värma upp huset från ynka 11 °, gjorde inte så mycket... Vi tände ljus, brasa och satt och mös under en filt i soffan.

Inga kommentarer: