onsdag 12 mars 2008

Att vara förälder

Var på en tankeväckande föreställning igår kväll på öppna förskolan. Den handlade mycket om hur vi är och hur vi tänker och hur vi gör och hur det påverkar våra barn. Barn gör som vi gör och det måste vi vara medvetna om. Det var otroligt nyttigt och gav många tankeställare. Alla dessa måsten som vi har, varför har vi dem? Finns det några egentliga måsten, ja några stycken kanske, men alla andra "måsten"?!? Ska vi inte njuta av livet istället för att "jag ska bara"... Vi lär våra barn dessa måsten så att till slut försvinner deras motivation till att vara nyfiken och bara vara barn.
Vaknar man på morgonen och tänker vilken pissig dag så blir det en pissig dag, vaknar man på morgonen och tänker tjoho vilken härlig dag så blir det så!!! Självklara saker kanske, men saker man "glömmer" bort i vardagen för alla måsten man har.
I samband med föreläsningen var det meditation och afrikansk dans, mycket givande det med. Att dansa afrikansk dans var riktigt roligt och jobbigt som bara den!

1 kommentar:

Mamma sa...

Såna där föreläsningar behöver man emellanåt. Jag tror det ger en mer kvalité av livet. Det är ju allt för lätt att allt bara rullar på. Man ska försöka ha en positiv känsla inför allt. :-)