tisdag 26 maj 2009

Dagarna efter långhelgen...

I söndagskväll önskade jag att helgen kunde börja om igen. Vår långhelg blev fantastiskt bra.

Vi började på torsdagen med att luncha hos S & K och diskutera toastmasteri.Mycket nice. Jag och Lisa har fått äran att vara toastmadames. Ett ärofyllt, roligt och nervöst uppdrag. De gjorde vår dag så fantastisk, så jag hoppas att jag/vi kan göra detsamma för dem.
På fredagseftermiddagen åkte vi till Stockholm för att träffa käre bror och hans flickvän. De lagade mat till oss och vi drack vin och mös i deras 24 kvm stora lägenhet. Jag och Daniel gick därefter till Orionteatern på söder för att se Bounce´s föreställning "Caution!" (Vi fick presentkort på ticnet i bröllopspresent, å det utnyttjades vid denna föreställning) Föreställningen var otroligt bra, en upplevelse utöver det vanliga. Vi var stående under hela föreställningen och scenen flyttades runt om i rummet - vi tittade tom upp i taket. Föreställningen handlade om rädsla, och vi förflyttades mellan olika scenarior - mobbing, soldater som föste bort oss m hundar mm.
Vid ett tillfälle under föreställningen då alla dansarna dansade på golvet bland oss åskådare blev jag uppdragen av en av killarna och fick dansa tryckare med honom...
Lite smått pinsamt, svettigt (han var sååå svettig) men roligt.
Efter en trevlig kväll med vin och prat hemma hos bror vaknade vi upp till pannkaksdofter i den lilla lägenheten.
Lördagen spenderades på Gröna Lund, där vi insåg att vi har två karusell-tokiga barn. Joel ville åka allt, fast fick ju inte åka så mycket. Bilarna åkte han 10 gånger i rad, å ville åka ännu mer... Maja hade åkband och åkte allt hon fick åka. Hon åkte tom en karusell som heter Kvasten, som ser riktigt läskig ut. Peter och Maja åkte den tillsammans, Maja skrek och skrattade hela tiden och Peter såg mer rädd ut... ;-)
Två trötta barn och fyra trötta vuxna sökte sedan upp den mest fantastiska restaurang Koh Phangang på söder. Helt galen inredning och helt galet god mat.

Lördagsnatten tillbringade vi på Hilton. Från början hamnade vi i ett litet plutt rum, där vi knappt kunde få plats. Men vi uppgraderades till ett större rum på Executive våningen...! Stort flott rum, härligt stor säng, marmorbadrum, utsikt över vattnet... Det enda kruxet var att det var ett rökrum, men med öppet fönster och air condition på så funkade det.

Har upptäckt att Joel älskar tåg. Vi hade utsikt över tågrälsen så man såg tåg komma och åka i parti och minut. Joel kunde inte slita sig och sa vid varje tåg som kom: Titta tåget! Vi var tvungna att dra ner gardinerna till slut på kvällen för att få honom i säng... å det första han sa på morgonen var: "mamma jag vill titta tågen!"

Söndagen blev lugn; frukost på Hilton innebär att bli visad till bordet och bli serverad kaffe och te vid bordet. Mycket lyxigt!
Sen blev det lekpark och avslutande tur till Barkarby outlet. Tyvärr var det inte nån utförsäljning på polarn o pyret som jag hade hoppats på... (Lena det fanns ingen info om att de ska stänga butiken heller!?) men vi handlade lite smått o gott.

Oj vilket långt inlägg det blev... men jag vill ju delge er vår fantastiska helg.
Hoppas att även ni hade en härlig långhelg!
Kram kram!

Inga kommentarer: