lördag 16 februari 2008

Lördag

Har varit på kurs i två dagar, i Säter... Det var jobbigt att bli inkastad i jobbet och behöva tänka jobb, en sak jag inte gjort på över ett år... men det är ju snart dax att börja jobba, så att börja tänka på jobbet är väl inte helt fel?
Vi bodde i ett område där det tidigare varit en stor mentalvårdsinstitution och där det fortfarande ligger en rättspsykiatrisk avdelning. På området finns ett mentalvårdsmuseum som vi fick möjlighet att gå till. Kvinnan som visade oss runt var otroligt medryckande och hon började med att säga: "ni är nu intagna på avd... i Säter" Hjälp... Det var riktigt läskigt!!! Man kände verkligen att det "satt i väggarna" vad som funnits där, vilka som bott där och vad som hänt... Flera av husen runt i kring museet var igenbommade och de såg ännu mera läskiga ut... Det var riktigt tur att jag och Lena fick sova tillsammans, annars hade jag som är mörkrädd inte sovit en blund... Nu sov jag gott ändå och fick för första gången på länge en ostörd sömn. Hääärligt.

I dag var tanken att vi skulle gått på en hejdundrande 30 års fest, men vår kära moster Lina har blivit magsjuk och kan inte vara barnvakt. Mormor och morfar är fortfarande i Thailand och vi har ingen annan som kan hjälpa oss så här i sista stund. Fick ringa och avboka vårt deltagande på festen... Trist. Kära Lina fick jättedåligt samvete, men det ska hon inte ha. Man kan ju inte rå för om man blir sjuk?!? Krya på dig gumman. Hoppas att Maria o Adde får en härlig fest! Vi tänker på dem härhemma från soffan... ;-)

Inga kommentarer: